Pagina's

woensdag 21 maart 2012

Lente in huis!

Gisteren begon officieel de lente dus ik dacht laat ik mijn huis maar eens lente- en paasklaar maken. En dit is het resultaat. Heerlijk kleurig en de meisjes vinden het geweldig dus missie geslaagd!


Paastakken met gehaakte vlindertjes en zie je de leuke paashaas? (spiegeltje, spiegeltje...)


3 gekleurde vogeltjes aan de lamp en de gehaakte vlinders
Patroon vlinder zie hier


Elise had meegeholpen om de hangers aan de paastakken te hangen.
Leuke grote paasei waar je een kadootje in kan stoppen.


Het eindresultaat van al het werk van Elise (met een beetje hulp van mij)
Het zonnetje schijnt buiten maar ook zeker binnen!

dinsdag 13 maart 2012

Vrolijke hexagons en een blije Sophie


Wat ben ik dol op deze vrolijke kleurtjes. Zo fleurig! Ooit zou ik mijn banken vol willen hebben met kleurige kussentjes. Tot nu toe heb ik er nog maar 3 dus ik kan nog volop aan de slag. Nu is er dus weer eentje in de maak.


Ik heb gekozen voor deze leuke Hexagons / Afrikaanse bloemen en ze zijn ook nog eens gemakkelijk om te maken. Het patroontje vind je hier.


Het enige waar ik een beetje tegenop zie is, om straks een rechte lijn te krijgen dus die puntjes opvullen. Via Pinterest had ik wel iets heel moois gezien maar nog niet echt goed gekeken hoe dat is gedaan. Dus heb je een tip/patroontje, dan is die natuurlijk van harte welkom.

Nu nog even iets anders. Een paar weekjes geleden had ik een super leuke Give Away gewonnen bij Poppadots op Facebook. Dus ik kon Sophietje weer verrassen met een leuk kadootje voor haar Lalaloopsy pop. Ik had eens eerder bij haar een jurkje gekocht en Sophie is daar zo gek van (zie hier).


En nu kreeg haar pop gewoon een echte pyama. Geweldig toch?! Ze had 's morgens carnaval gevierd op Peuterspeelzaal vandaar dat ze haar carnavalskleren aan had.


Lalaloopsy heeft dus voortaan 's nachts een prachtige pyama aan in bed. Namens Sophie nogmaals "Dankjewel Poppadots voor dit super leuke kado!".

donderdag 8 maart 2012

Leuks voor de lente!

In mijn berichtje van 12 januari liet ik al een Sneak Preview zien van een nieuw artikel voor in mijn webshop en dan ook nog iets gehaakts. Nu wordt het dus tijd voor de onthulling voor degene die mijn webshop of facebookpage nog niet hadden bezocht ;-) Het zijn deze gehaakte haarbanden. Ik heb het patroontje zelf bedacht. Het was een beetje een gepuzzel maar ze zijn echt heel leuk geworden, al zeg ik het zelf.


Ook heb ik nieuwe shirts gemaakt met een silhouette print. Gelukkig heb ik een hele creatieve man naast mijn zijde die echt alles kan tekenen. Soms moet ik hem wel even lief aankijken want ik heb hem soms wel erg vaak nodig. Hij heeft dus het silhouette meisje voor me gemaakt en ben ik naar de drukkerij gegaan om ze op de shirts te laten persen. Deze zijn dus niet met een strijkbout op de shirts gestreken. Deze longsleeve shirts zijn verkrijgbaar in het wit, zwart en roze.


Wat ik ook altijd zo leuk vindt voor de lente en zomer, zijn haarbloemen. De vorige haarbloemen die ik had, waren helaas niet meer leverbaar. Dus hard op zoek gegaan naar nieuwe haarbloemen die helemaal naar mijn zin waren. En ja hoor, deze zijn perfect! Ze zijn zo mooi en ben stiekem een beetje blij dat die andere niet meer leverbaar waren anders was ik deze niet tegengekomen. Ze zijn zo mooi vol en prachtig van kleur en blijven echt perfect in heel fijn en dun haar zitten. Wie wil er nou niet zo'n mooie bloem in het haar?


Dit zijn dus enkele nieuwe artikelen die in mijn webshop zijn geplaatst. 
De volgende keer weer een haak-blogje. Ik heb nu weer tijd dus ik kan weer aan de haak. Heb volop ideetjes maar nu nog even kijken waar ik mee ga beginnen. En ik had een paar weekjes geleden een leuke Give Away gewonnen (voor Sophietje). Daar later ook nog meer over.

zondag 4 maart 2012

Schaam me diep

De titel zegt al genoeg. Mijn excuses aan al mijn volgers en nieuwe volgers dat ik zolang weer niets van me heb laten horen en dat ik jullie blogs ook helemaal niet meer heb gelezen. Maar het is echt waar, de weken vliegen voorbij en het is gewoon druk druk druk. Dus ik had het bloggen even opzij geschoven om me op andere dingen te richten. Ik kan in het "kort" (lukt me niet) even uitleggen waardoor het allemaal komt.

Voorbereidingen voor het huwelijk. 
Het heeft wat ingehouden, de kleding voor mijn 3 dochtertjes. Maar uiteindelijk is het toch gelukt en wat zullen ze er prachtig uit zien. Alle 3 in hetzefde maar verklap verder nog niets. Het is toch niet het blauwe jurkje van Mim-pi geworden zoals het berichtje hieronder.Ook het ontwerp van de uitnodigingskaart wilden we zelf doen. Veel op internet rond gesnuffeld om ideetjes op te doen en we zijn eruit. Dus daar ook natuurlijk aardig wat tijd in gestopt. En op pad geweest voor de ringen. We laten ze ontwerpen dus ik heb 'm nog niet in het echt gezien. Nog even 2 weekjes geduld.


Carnaval in Oeteldonk.
Het is natuurlijk ook nog carnaval geweest. Voor de carnaval is het erg druk geweest met bestellingen. Ik dacht dat het na de carnaval wel wat zou afnemen. Dat doet het ook wel (gelukkig) maar nog volop bestellingen. Vooral de petticoats zijn erg in trek. Ben zelf natuurlijk ook wezen carnavallen en met de meiden ook. Kregen veel reacties over hoe ze eruit zagen en waar ik de petticoats had gekocht ;-)


Nieuwe website
Ook ben ik bezig geweest om een hele nieuwe website in elkaar te zetten. Dat kostte ook veel tijd om het helemaal naar mijn zin te krijgen. Uiteindelijk is deze afgelopen 1 maart online gegaan. En ik ben er helemaal tevreden over. Dus de tijd en moeite is het zeker waard geweest. Nieuwsgierig? Neem even een kijkje.


Zieken
En nu zit ik al langer dan een week in de zieken. Vooral mijn oudste heeft het zwaar te pakken. Ze begon met migraine. Dit duurde 2 dagen. Ze moet dan ook altijd overgeven maar niet 1x op een dag maar zeker wel 8x. Ze kan dan niets eten of drinken want dan komt het er meteen weer uit. Maar ze geeft dan al vrij snel alleen maar gal over. Zo zielig maar er is niets tegen te doen. Op advies van de huisarts toch naar de kinderarts om te kijken of er misschien iets is voor kleine kinderen met migraine.
Maar meteen er opvolgend kreeg ze flinke griep. Dat heeft ze nu nog steeds en heeft ook flinke oorpijn erbij. Ze ligt nu dus al een hele week grotendeels van de dag op bed. Vorige week een half dagje naar school gegaan maar eigenlijk gaat dat nog niet. Aankomende vrijdag moet ze afzwemmen voor diploma A dus ik hoop dat ze dan weer een beetje op de been is en ook op kracht is. Want eten doet ze ook niet zoveel.

Ik stop er weer mee anders wordt mijn verhaal veel te lang. Maar ik heb ook zoveel te vertellen. Van de week een volgend berichtje met nog iets nieuws.