Pagina's

zaterdag 9 juli 2011

Maak je eigen olielampje

Ik zag in een bloemenzaak een prachtig olielampje staan gevuld met bloemetjes, kralen, steentjes maar het kostte 12,95 euro. Ik dacht bij mezelf "Dat kan ik zelf ook wel maken". Dus op naar de Xenos en de Blokker. Dit is het resultaat. Ik was nu voor mijn eigen olielampje ongeveer 3,50 euro kwijt (grote versie/achterste op de foto).

Ik vond dit wel een heel leuk afscheidskadootje om Esmee te laten maken voor haar juffen. Ze gaat volgend schooljaar naar Groep 3 dus ze gaat nu echt afscheid nemen van de kleuterschool. Ze heeft de 2 olielampjes zelf gemaakt (kleine versie/vooraan op de foto). Het moest wel een kadootje worden waar ze ook zelf iets aan had gedaan en dat is erg goed gelukt.


Elise heeft volgend schooljaar weer gewoon dezelfde juffen. Groepen 1 en 2 zitten samen. Dus Elise heeft ook een klei-hanger gemaakt net als Sophie. Maar op de hanger moest wel een hartje komen. Daar ook een sleutelhanger van gemaakt en aan de nep-roos gehangen. Ze was er erg trots op.


En nu kunnen onze meisjes heerlijk gaan genieten van hun vakantie!

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee en zo heerlijk vrolijk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke olielampjes! Staat heel leuk tussen je andere spulletjes.
  Ik vraag me wel af als je er olie in doet of die bloemetjes wel goed blijven en niet gaan afgeven. Maar daar kom je vanzelf wel achter. Echt heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Monique: ik heb er nog geen olie in. Ga ik vandaag even halen en testen. Als het afgeeft is het ook niet zo erg dan kleurt de olie misschien ook nog een beetje roze. Ik zal de uitslag hier nog wel melden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke olielampjes! 't Geeft meteen wat kleur in huis! Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en creatief gedaan!

  Ik houd daar wel van, dat je iets kant-en-klaars in de winkel ziet, als inspiratie gebruikt en maar zelf nu gaat maken! Mooi!

  Ik ben ook een juf, en als ik dit had gekregen had ik dat erg mooi gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuk idee en helemaal in eigen stijl. Die juffen weten niet wat ze meemaken, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er vrolijk uit! Leuk he om ideetjes op te doen en dan zelf veel goedkoper (en leuker) na te maken. Leuk dat je dochter helemala zelf aan de slag ging. Ik heb altijd de neiging me er toch mee te bemoeien, haha, heel irritant!!
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldige cadeautjes en zo mooi kleurrijk!! Fijne vakantie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke lampjes! maar werken ze ook ? een foto ,met olie en een vlam zou ook leuk zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen